Zakelijke kredietverlening

Ondernemers zien steeds vaker de termijnen oplopen die afnemers en andere klanten nodig hebben om de openstaande rekeningen te voldoen. Het is daarbij niet altijd gebruikelijk om dan zelf ook maar later te betalen. Op die manier loopt het algehele betalingsverkeer in de soep en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Zakelijke kredietverlening kan hierop een antwoord zijn.

Banken en andere kredietverstrekkers zijn, ware het in iets mindere mate dan voorheen, nog steeds bereid om kredietwaardige ondernemers waar vertrouwen in is, de helpende hand te bieden. In veel gevallen zal men dan wel een persoonlijke zekerheidsstelling moeten afgeven. Wanneer de voorwaarden bij de bank te zwaar zijn of u niet aanstaan, is het te overwegen eens te kijken naar een relatief nieuwe manier van zakelijk financieren; crowdfunding.

Bij crowdfunding wordt het publiek aangesproken om te investeren in een plan of zelfs onderneming. Verwar een investering niet met een zakelijke lening. Dit zijn twee sterk verschillende dingen. Een investering is bedoelt om groei te financieren. U kunt deze gelden dus niet voor andere doeleinden inzetten. Denk hier dus op voorhand goed over na voordat u een alternatieve vorm van zakelijke kredietverlening aanspreekt.

Net als bij particulieren geldleningen geldt zakelijk natuurlijk ook dat geld lenen geld kost. Alles wat u leent zult u moeten terugbetalen, met rente. Deze bijkomende kosten drukken vanzelfsprekend de winst van uw onderneming. Hoewel rente in veel gevallen een aftrekpost vormen, is het natuurlijk altijd beter om de winstmarge te verbeteren zonder al te veel onnodige kosten. Kijk dus of er alternatieven binnen uw onderneming een product assortiment zijn om de stap tot het afsluiten van een zakelijke lening niet te hoeven nemen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: